marți, 25 mai 2010

I ARE LOST

LOST incepe in 2004, cand eu stiam ca exista serialele: Buffy, spaima vampirilor; Xena, printesa razboinica si Hercules.
Ca un veritabil roman ce sunt, am zis ca mie nu imi trebuie LOST, ca sigur e o telenovela, si daca e dragut, sigur stiu finalul: ori ei sunt morti inca de la inceput si nu isi dau seama, ori e o telenovela, in orice caz, nu ma suprinde cu nimic, deci de ce sa pierd timpul. De ce as urmari ceva dat cu portia, in cel mai bun caz astept sa se termine si ma uit.
In 2008 plec in turul Romaniei, si deci noaptea trebuia sa iau pauza de la M&M (Bulgakov) si sa ma uit la ceva. Si uite asa am luat primele 3 sezoane LOST.
Acum evident ca a trebuit sa recunosc ca e cel mai misto serial, si ca mai vreau. Asa au aparut Heroes, Prison Break, Galactica, Rome, Gossip Girl, Spartacus, True Blood, Vampire Diares, Two and a Half Men si tot asa…seriale pe painee!!!
Dar sa revenim..dupa maratonul primelor 3 sezoane, incepe asteptarea la zi a sezonolui 4, apoi 5, si in sfarsit 6.
In fiecare saptamana, un episod. Lingurita, portia, si cand nu eram cuminte, si mai putina lingurita, si mai putina portie, 1 data la 2 saptamani.
Intre timp, apar noi teorii pe langa cele 2 initiale: apare Faraday si bomba de hidrogen, si in sfarsit am mai multe explicatii stiintifice. Dar apoi apar cei 2 frati si un fum, si apar si cateva mitice (explicatii).
Si in sfarsit, apare si ultimul episod LOST. Eposidul care a plictisit si nemultumit toti fanii. De ce? Pentru ca din toate posibilele explicatii spectaculoase, scenaristii, regizoru si toata echipa..s-au plictisit sa aleaga si au aruncat praful dupa pres. Asa ca ignoram ce tot vroia Faraday sa ne explice, Widmore sa ascunda si fumul care l-a ales pe talentatul actor/antrenor de fitness Locke, si pentru ca toata lumea s-a incurcat in posibilitati si explicatii, ii reunim pe toti la poarta raiului.
Eu n-am inteles nimic.
De ce fumul a tot staruit sa fie Locke?
Ce tot facea Desmond, ca daca pe final lui i-a fost foarte clar totul, pe noi ne-a confuzat si mai tare. I-a reunit pe toti in calitate de ce? Si pe insula, de ce s-a lasat pe mana tuturor, avand smug face ca si cum intelege tot?
Fratele CEL AL CARUI NUME NU A FOST MENTIONAT a murit in apa luminoasa?
Fumul lua chipui ultimului mort pe insula? Ca daca da, trebuia sa aiba muuuulte fete!
Ce a tot facut Juliet cu bomba?
Jack vede ca avionul pleaca (care nu era plin de bombe de la Widmore?)..asta inseamna ca toti mortii au bantuit pe pamant, nelinistiti, pana cand au murit cu totii ca sa se poata intalni?
De ce Ana Lucia era doar un politist corupt si nu s-a dus si ea in rai?
Mai am multe intrebari, dar am obosit.

Concluzia mea este: cel mai misto serial pentru ca: a avut personaje frumos conturate, actorii bine alesi care au avut priza la public, s-a jucat in general bine, actiunea a avut loc pe o insula (subiect fashion si cu priza intotdeauna) si a avut mult, mult mister.
Pacat de incurcatura si de plictis. Poate data viitoare are mai putine sezoane, si o explicatie.

Nota: acest text nu este o critica, ci doar o nota scurta nedocumentata.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In opinia mea serialul asta s-a desfasurat in modul urmator:
S-a luat o gasca de scenaristi si s-a plecat de la ideea interesanta a unor oameni care naufragiaza pe o insula si carora le spunem separat povestile. S-au aruncat niste evenimente spectaculoase (urs polar, fum) si s-a vazut ca prind si creste audienta. Dupa asta s-a produs haosul. In goana dupa audienta s-au adaugat numere, oameni care pleaca si vin de pe insula, grupari distincte de personaje ciudate, calatorie in timp, bombe cu hidrogen, campuri electro-magnetice. Pana in sezonul 6 nici saracii scenaristi nu mai stiau ce au inventat si pe unde sa scoata camasa asa ca au incheiat si ei cum au putut. Prost.

ralooka spunea...

Totusi nu era asa greu sa incropesti ceva...posibilitati erau multiple, cred ca s-a tras la sorti scenaristul si a picat unul romantic si credincios:)